Wil je direct contact?

085-4018270

Bel ons dan even!

Kom gerust kennis maken

 

Kan ik ook in de avond of in het weekend afspreken?

Bij sommige psychologen wel. Als je het aangeeft bij je aanvraag, dan kijken wij of het kan.

Als ik afzeg of de afspraak vergeet, moet ik dan toch betalen?

Je kunt tot 24 uur voor de afspraak afzeggen. Dan kunnen we iemand anders inplannen. Als je later afzegt, of je komt niet opdagen, dan moet je de afspraak volledig betalen.

Hoe lang duurt een sessie?

Een individuele sessie duurt 45 minuten en een gezamenlijke sessie (zoals bij relatietherapie) duurt 60 minuten.

Hoeveel lang duurt een behandeling?

Gemiddeld duurt een behandeling tussen de vijf en acht sessies.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, je kunt direct, zonder verwijzing, contact met ons opnemen voor een afspraak.

Vergoedt mijn verzekering de behandeling?

Het beste check je even bij je verzekering of de behandeling (deels) vergoed wordt. De verschillen zijn namelijk erg groot: van helemaal of gedeeltelijk vergoed tot helemaal niets.

Als ik geen psycholoog bij jullie kan vinden, wat dan?

Als we niet in jouw regio actief zijn, of je kunt geen psycholoog vinden die bij je past, stel dan toch je vraag en laat je gegevens achter. We zijn goed bekend met heel veel psychologen in Nederland en kunnen je zeker verder helpen.

Hoe neem ik contact met jullie op?

Bellen gaat het snelst. Je krijgt dan een praktijkmedewerker aan de lijn die je meteen verder kan helpen.
Je kunt ook via de contactpagina bij ons terecht. Vul je gegevens in, de psycholoog die het beste bij je past en je vraag. Binnen 2 werkdagen neemt een praktijkmedewerker contact met je op.

Is er een Peppermind psycholoog bij mij in de buurt?

Peppermind zit door heel Nederland, de kans is groot dat we ook psychologen bij jou in de buurt hebben. Bekijk hier alle Peppermind-locaties.

Wat kan een psycholoog voor mij doen?

We kunnen veel voor je doen.
• Om te beginnen geven we je inzicht in je klacht. Het is fijn om te horen hoe ‘het heet’. Daarbij krijg je informatie en leestips om er meer over te leren.
• We helpen je bij het vinden van jouw manier om jezelf te helpen. Dat is bij iedereen anders. We doen ons best om jou én je klacht te leren kennen, zodat jij jezelf het best kunt helpen.
• We helpen je bij jouw weg van verandering. Dat proces van veranderen is hard werken. Zeker niet altijd makkelijk. Vaak zijn oude patronen en persoonlijke ‘valkuilen’ heel hardnekkig. We helpen je bij dit proces.
• We helpen je jezelf opnieuw te ontdekken: je weet beter wat je wilt en hoe je trouw kunt blijven aan jezelf en de dingen die belangrijk voor je zijn.

Met welke klachten kan ik bij Peppermind terecht?

Je kunt bij ons terecht met alle vragen, klachten en problemen over leven, relaties, liefde en werk. Denk aan vermoeidheid, depressie, angstklachten, negatief zelfbeeld, stress en burn-out, trauma, dwanghandelingen, maar ook aan een relatie die vast dreigt te lopen. Het kunnen ook fysieke klachten zijn. Veel mensen met chronische vermoeidheid, rugklachten, onverklaarbare buikpijn kunnen baat hebben bij een therapeutische behandeling.

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Je gaat naar een psycholoog met alle vragen, klachten en problemen over leven, liefde en werk. Het is al fijn om je verhaal eens te vertellen aan iemand die je echt kan begrijpen. Ook al voelt het misschien niet zo, je bent niet de enige ook niet de eerste. We herkennen je verhaal en kunnen precies uitleggen hoe we je kunnen helpen.

Wat is Peppermind?

Peppermind is een landelijk platform van psychologen. We zijn allemaal universitair opgeleid, aangesloten bij een beroepsvereniging en hebben allemaal ruime gesprekstherapie-ervaring.