"Negatief zelfbeeld: jezelf naar beneden halen doe inmiddels je automatisch..."

Contactformulier

Heb je een Negatief Zelfbeeld?

Het is best lastig: ben je gezond-kritisch, of heb je een negatief zelfbeeld?

Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Van het één komt het ander. En steentje na steentje valt alles om. In een spiraal naar beneden. Je kunt niets meer goed doen en je deugt nergens meer voor. Nou, kom daar nog maar eens uit.

Jouw beeld versus de werkelijkheid

Een zelfbeeld is het beeld dat je van jezelf hebt. Ongeacht of andere mensen dat beeld ook hebben. Maakt niet uit wat je doet, wat je kunt en wat je voor elkaar hebt gekregen in je leven. Dat beeld hoeft niet te kloppen met de werkelijkheid. Sterker nog, waarschijnlijk doet het dat niet. Maar voor jou voelt het wel zo.

In de behandeling richten we ons op dat verschil. Je leert jezelf beter kennen; je eigen valkuilen en denkpatronen, je kansen en mogelijkheden. Je leert hoe je jouw beeld beter laat passen bij de werkelijkheid. En uiteindelijk kun je zelfs het hele ‘beeld’ loslaten en niets meer of minder dan jezelf te zijn.

Diepgaande inzichten in jezelf

Door bewust en geconcentreerd aan jezelf te werken, leer je bepaalde patronen herkennen. Denkfoutjes die je eerder niet zag, maar waar je wel je hele zelfbeeld op gebouwd hebt. Je leert ook beter naar jezelf te luisteren, naar je lichaam, je houding, pijntjes, reacties op je omgeving.

In plaats van naar binnen, kijk je uiteindelijk naar buiten, en daar ziet de wereld er mooi en kansrijk uit.

Wil je af van je negatieve zelfbeeld?

Neem dan snel contact met ons op en bel 085 – 40 18 270, wij helpen je graag!

Referenties

“Meestal dacht ik ‘Da’s niet negatief, zo ben ik, da’s realistisch!’ Ik had geen idee hoe ik daar ooit vanaf moest komen.”
- Marcel
“Het gaat niet over mij maar over mijn manier van denken. Na elke sessie heb ik echt zo veel waar ik mee aan de slag kan.”
- Roberta
“Ik heb de neiging mezelf wat naar beneden te halen. Dat blijft altijd wel een beetje denk ik. Het gaat alleen niet meer met me aan de haal.”
- Christina
Maak direct een afspraak

Verdieping :: Negatief-zelfbeeld

Wanneer ga je naar de psycholoog?

  Waarom ga je niet naar de psycholoog? Wat houd je tegen? Waarom twijfel je? Ik vraag het omdat veel…

Lees Verder

ACT – Acceptance & Commitment Therapy

  Wat ACT is Er zijn best veel misverstanden over Acceptance & Commitment Therapy. Dat komt misschien ook een beetje…

Lees Verder