"Ik help je bij het vinden van oplossingen voor de vragen en problemen waar je mee zit."

Contactformulier

EMDR – Traumaverwerking

Na een trauma kan je het gevoel hebben jezelf te zijn kwijtgeraakt. Je schrikt sneller, hebt misschien nachtmerries en ziet de gebeurtenis steeds weer voor je. Met EMDR helpen we je het vertrouwen in jou en je leven weer terug te vinden.

Wanneer heb je een trauma?

Als je iets meemaakt in je leven dat zo schokkend is dat je het geen plek weet te geven. Een trauma kan zo schokkend zijn dat je niet weet hoe ermee om te gaan. Het kan zijn dat je zelf iets mee hebt gemaakt, maar het kan ook zijn dat je juist iets hebt gezien. Vaak voelde jij je toen bang en machteloos. Soms komen er al snel klachten, maar vaak komen deze pas later naar voren. Het is dus normaal als je er al langer mee rondloopt.

Veel voorkomende klachten

Als je een trauma hebt opgelopen, dan kan het zijn dat je in de loop van de tijd steeds meer klachten ontwikkelt. Sommige zijn duidelijk gerelateerd aan het trauma:

  • Herbelevingen, zoals steeds terugkerende herinneringen en onaangename dromen. Soms krijg je zelfs het gevoel alsof het trauma opnieuw plaatsvindt.
  • Je kan bewust of onbewust plaatsen, mensen en gevoelens gaan vermijden
  • Het kan zijn dat je delen van de gebeurtenis niet meer kunt herinneren
  • Negatieve gedachten over jezelf, anderen en de wereld
  • Overdreven schrikken

Maar andere klachten koppelen mensen niet direct:

  • Minder zin om dingen te ondernemen
  • Minder positieve emoties kunnen ervaren
  • Moeite met hebben met concentreren
  • Slaapproblemen.

Traumaverwerking en EMDR

Een trauma en de bijbehorende klachten zijn vaak heel goed te behandelen. Bij Peppermind gebruiken we hiervoor onder andere EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing). Daarmee kun je herinneringen aan schokkende of traumatische ervaringen weer een plaats geven. Onze psychologen zetten EMDR in om je kwaliteit van het leven terug te vinden en weer een positief gevoel over de toekomst te krijgen.

Wil je af van je trauma?

Neem dan snel contact met ons op en bel 085 – 40 18 270, wij helpen je graag!

Referenties

Vanwege een burnout en drie miskramen kwam ik bij Rosana terecht. Hoe ze het precies gedaan heeft weet ik niet, maar ze heeft me weer in mijn kracht gezet. Ik durfde alles weer aan. Toen ik bij haar kwam was ik eigenlijk maar een zielig hoopje. Het gaat nu nog steeds heel goed met me en daar ben ik haar super dankbaar voor. Ik zou haar bij iedereen aanbevelen!
Ingrid, 37
Mijn emdr behandeling bij Rosana heb ik als patiënt als zeer prettig ervaren het heeft me enorm geholpen om mijn trauma te verwerken.
Anne, 53

Maak direct een afspraak